Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ÖZBEKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN DOPİNGLE MÜCADELE AJANSI YETKİLİLERİNE EĞİTİM DÜZENLENDİ

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu ev sahipliğinde, 16-17-18 Eylül 2024 tarihlerinde Özbekistan (UzNADA) ve Türkmenistan (NADAT) Dopingle Mücadele Kuruluşlarından gelen yetkililere yönelik Doping Kontrol Planlama ve Operasyon süreçlerine ilişkin kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi. Ayrıca, Özbekistan ile Türkiye dopingle mücadele kuruluşları arasında “İş Birliği Anlaşması” imzalandı.

 

“İş Birliği Anlaşması” Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Direktörü Prof. Dr. Rüştü Güner ve Özbekistan Dopingle Mücadele Ajansı Direktörü Abdushukur Sadikov tarafından imzalandı. Anlaşmanın ardından Prof. Dr. Rüştü Güner, katılımcılara Komisyonun yönetimi ve faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Karşılıklı fikir alışverişi ve deneyim paylaşımlarının ardından, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonunun Planlama ve Doping Kontrol Operasyonları Birimleri tarafından üç günlük bir eğitim gerçekleştirildi.

 

Eğitim programına, Türkmenistan Dopingle Mücadele Ajansı (NADAT) Başkanı Leyla Artykova, Özbekistan Dopingle Mücadele Ajansı (UzNADA) Doping Kontrol Planlama ve Operasyonları Başkanı Sagdiyev Ziyavutdin, Baş Uzmanı Karimov Khikmatjon ve Uzman Turaev Bekhruz katıldı. Eğitimler, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonundan Doping Kontrol Planlama Sorumluları Güler Ortaç ve Merve Doğan ile Doping Kontrol Operasyonları Koordinatörü Hazar Gürel ve Doping Kontrol Operasyon Sorumlusu Tuba Yağcıoğlu tarafından yürütüldü. Program kapsamında katılımcılar, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezini ziyaret ederek laboratuvar çalışmalarını yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Eğitim programının tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Direktör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtcuoğlu tarafından takdim edildi.

 

Program kapsamında yetkililer Hacettepe üniversitesi bünyesindeki WADA akredite laboratuvar Türkiye Doping Kontrol Merkezi’ni de ziyaret etti.

 

Eğitim programı, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye dopingle mücadele kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan projelere yönelik görüşmelerin ardından sona erdi.

Benzer Yazılar

Spor hekimleri
ATAUM-TDMK
Ankara Üniversitesi-TDMK

Popüler Yazılar

2. SPOR HEKİMLERİNE YÖNELİK DOPİNGLE MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI
DUYURU
2025 YASAKLILAR LİSTESİ
DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU (DEHB) İLAÇLARI VE DOPİNGLE MÜCADELE
ANKARA ÜNİVERSİTESİNDE ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE SPOR ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜNDEN TÜRKİYE DOPİNGLE MÜCADELE KOMİSYONUNA ZİYARET