Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

DÜNYA DOPİNGLE MÜCADELE AJANSI (WADA) BAŞKAN YARDIMCISI LİNDA HOFSTAD HELLELAND TÜRKİYE DOPİNGLE MÜCADELE KOMİSYONU’NU ZİYARET ETTİ

Norveç Çocuk, Aile ve Cinsiyet Eşitliği Bakanı ve aynı zamanda Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Başkan Yardımcısı Linda Hofstad Helleland, Türkiye’de bir dizi resmi ziyarette bulundu. Bakan Helleland, Norveç Dopingle Mücadele Kuruluşu Özel Danışmanı Rune Andersen ile yaptığı Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu ziyaretinde Genel Koordinatör Prof. Dr. Rüştü Güner ve Genel Koordinatör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtcuoğlu ile bir araya geldi.

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nu ziyaretinde Bakan Helleland’a 2015–2017 yılları arasında Dünya Dopingle Mücadele Ajansı, Norveç Dopingle Mücadele Kuruluşu ve Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu arasındaki iş birliği sırasında yapılan çalışmalar ışığında, Komisyonun Dopingle Mücadele konusunda gelmiş olduğu nokta hakkında bilgiler verildi. İş birliğinin her iki tarafa da sağladığı kazanımlar dile getirilerek süreç sonunda gelinen noktanın oldukça başarılı olduğu dile getirildi. Bundan sonrası için hangi alanlarda iş birliği yürütülebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Helleland, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu çalışanları ile tanıştı ve Komisyon birimlerinin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bakan Helleland, Türkiye’de dopingle mücadele konusunda yapılan çabaların karşılığını ve etkileyici sonuçlarını uluslararası arenada açık bir şekilde gördüğünü dile getirdi. Ayrıca Türkiye’de temiz spora verilen önemi görmekten çok memnun olduğunu söyledi. Eğitime çok daha fazla kaynak ayrılması, sporcu ve sporcu destek personelinin bilinçlendirilmesi gibi konuların önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin dünya çapında dopingle mücadeleye katkı sağlayabilme açısından oldukça önemli bir fırsata sahip olduğunu, bu konuda Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonunun son derece başarılı olduğunu vurguladı.

Resmi ziyaretleri kapsamında Bakan Helleland, önce Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu (TDMK) Genel Koordinatör Prof. Dr. Rüştü Güner ve Genel Koordinatör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtcuoğlu hazır bulundu. Gençlik ve Spor Bakanımız, Türkiye’nin dopingle mücadele konusunda topyekûn mücadele ettiğini belirterek, dopingle mücadelenin bireysel değil takım çalışması olduğunu dile getirdi. “Hükümetimiz ve meclisimiz dopingle mücadele bağlamında güçlü bir destekle kararlılığını göstermektedir. Bakanlık olarak da bu bağlamda akademisyenler ve uzmanlar desteği ile bir komite kurguluyoruz” şeklinde konuştu.

Linda Hofstad Helleland ise Türkiye’nin WADA’ya verdiği desteğin çok büyük olduğunu belirterek Türkiye’nin özellikle son 5 yılda dopingle mücadelede büyük atılımlar yaptığını ve dopingle mücadelede ön cephelerde bulunarak çok önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. Bunda gerek önceki Gençlik ve Spor Bakanları Akif Çağatay Kılıç ve Osman Aşkın Bak, gerekse Sayın Bakanın göstermiş olduğu hassasiyet ve destekler ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve WADA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener’in katkılarının büyük rolü olduğunu dile getirdi.. Bu durumun da büyük bir takdirle karşılandığını belirtti. Her iki bakan Dopingle mücadele konusundaki kararlılıklarını karşılıklı olarak değerlendirdiler.

Sonrasında öğle yemeği için eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Rize milletvekili Osman Aşkın Bak ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya gelen Bakan Helleland, dopingle mücadelenin uluslararası ve ulusal seviyelerdeki durumu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Benzer Yazılar

Public Health
Osman Aşkın Bak-Witold Banka
IUSEK-Rüştü Güner

Popüler Yazılar

Sporcularda Acil Tedavi ve Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası Başvurusu
Yasaklı Maddelerin Yan Etkileri
DOPİNG VE HALK SAĞLIĞI ULUSLARARASI KONFERANSI, STOCKHOLM'DE GERÇEKLEŞTİ
T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. OSMAN AŞKIN BAK, POLONYA’DA WADA BAŞKANI İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ
2.ULUSAL SPOR ECZACILIĞI KONGRESİ
YELKEN FEDERASYONUNA YÖNELİK PARİS 2024 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ