Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

RADOCA ÜLKELERİNE DOPİNG KONTROL GÖREVLİSİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Orta Asya Bölgesel Dopingle Mücadele Kuruluşu (RADOCA) ve Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu iş birliği ile düzenlenen Doping Kontrol Görevlisi Eğitici Eğitimi 4 günlük eğitim programı 22&23 ve 29&30 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. 

Orta Asya Bölgesel Dopingle Mücadele Kuruluşu (RADOCA) ülkeleri olan; Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Moğolistan’dan 18 kursiyer ve 11 katılımcıya yönelik düzenlenen eğitim programı dopingle mücadele alanında uzmanların sunumları, uygulamalı anlatım ve doping kontrolüne ilişkin çeşitli senaryolarla ilgili ev ödevleri ile çok yönlü olarak gerçekleştirildi. Eğitim boyunca İngilizce ve Rusça simültane çeviri yapıldı.  

Çevrimiçi olarak bu alanda ilk kez uygulanan eğitim boyunca katılımcılara doping kontrol sürecinin işleyişi, kullanılan malzemeler, sık karşılaşılan hatalar kapsamında teorik ve pratik bilgi verildi. Kursiyerlerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen eğitim programı zengin ve interaktif içeriği ile başarıyla tamamlandı.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Ulusal ve Bölgesel Dopingle Mücadele Kuruluşları Program Geliştirme Kıdemli Müdürü Ieva Stanikuniene, WADA Asya/Okyanusya Ofis Müdürü Kenny Lee, WADA Asya/Okyanusya Ofisi Direktörü Kazuhiro Hayashi ve WADA Eğitim Müdürü Colin Allen eğitime katılım sağlayarak ilk kez düzenlenmekte olan çevrimiçi Doping Kontrol Görevlisi Eğitici Eğitimine destek oldu.

Ayrıca, Orta Asya Bölgesel Dopingle Mücadele Kuruluşu (RADOCA) Direktörü Venera Abdulla, RADOCA Başkanı Dr. Maira Bakasheva başta olmak üzere kursiyerlerin bağlı olduğu ülkelerin dopingle mücadele kuruluşlarının yönetim kurulundan katılımcılar 4 günlük eğitime katılım sağladı.

Çevrimiçi olarak dopingle mücadele alanında doping kontrol görevliliği eğitici eğitiminde teorik ve pratik eğitim modelinin ilk kez uygulanmasının ardından bu modelin, kapasite geliştirme ihtiyacı olan ülkelere uygulanması planlanmaktadır.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) başta olmak üzere Orta Asya Bölgesel Dopingle Mücadele Kuruluşu ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. 

Benzer Yazılar

BLOG-TDMK-Acil Tedavi
Public Health
Osman Aşkın Bak-Witold Banka

Popüler Yazılar

Sporcularda Acil Tedavi ve Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası Başvurusu
Yasaklı Maddelerin Yan Etkileri
DOPİNG VE HALK SAĞLIĞI ULUSLARARASI KONFERANSI, STOCKHOLM'DE GERÇEKLEŞTİ
T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. OSMAN AŞKIN BAK, POLONYA’DA WADA BAŞKANI İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ
2.ULUSAL SPOR ECZACILIĞI KONGRESİ
YELKEN FEDERASYONUNA YÖNELİK PARİS 2024 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ