Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Yıllık Sempozyumu Lozan’da Düzenlendi

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Yıllık Sempozyumu, 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde İsviçre Lozan’da yüz yüze ve uzaktan olmak üzere hibrit olarak gerçekleştirildi. Öncesinde ise 9 Haziran 2022 tarihinde iNADO Genel Kurul Toplantısı, 10 Haziran 2022 tarihinde Lozan Üniversitesinde iNADO Çalıştayı düzenlendi.

Sempozyuma Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Direktörü Prof. Dr. Rüştü Güner, Genel Direktör Yardımcısı Avukat Mehmet Yoğurtcuoğlu, Bilimsel Araştırmalar ve Medikal İşler Koordinatörü Doğa Derman Veldet, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlker Yücesir, Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Haydar Demirel, Doping Kontrol Görevlisi Dr. Umutcan Kayıkçı katılım sağladı.

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Lozan’da yürüttüğü bir dizi toplantı kapsamında; 14 Haziran 2022 tarihinde Uluslararası Doping Kontrol Ajansı (ITA) yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantıya TDMK adına Genel Direktör Prof. Dr. Rüştü Güner ve Genel Direktör Yardımcısı Avukat Mehmet Yoğurtcuoğlu, ITA’yı temsilen Michael Ask, Yula Droz, Nicholas Raudenski, Damien Clivez, Ayesha Talpade katıldı. Toplantıda dopingle mücadele faaliyetlerinin genişletilerek yürütülmesi ve işbirliğinin arttırılması konularında izlenecek yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Benzer Yazılar

BLOG-TDMK-Acil Tedavi
Public Health
Osman Aşkın Bak-Witold Banka

Popüler Yazılar

Sporcularda Acil Tedavi ve Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası Başvurusu
Yasaklı Maddelerin Yan Etkileri
DOPİNG VE HALK SAĞLIĞI ULUSLARARASI KONFERANSI, STOCKHOLM'DE GERÇEKLEŞTİ
T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. OSMAN AŞKIN BAK, POLONYA’DA WADA BAŞKANI İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ
2.ULUSAL SPOR ECZACILIĞI KONGRESİ
YELKEN FEDERASYONUNA YÖNELİK PARİS 2024 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ