Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

21.ULUSLARARASI SPOR BİLİMLERİ KONGRESİ

Spor Bilimleri Derneği organizatörlüğünde 11-14 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen 21. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresine, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu ile Türkiye Doping Kontrol Merkezi temsilcileri katılım sağladı.

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonunun tanıtım standının da bulunduğu kongreye kalabalık bir ekiple katılım sağlandı. Kongrenin 3. günü Dr. Tahir Hazır moderatörlüğünde düzenlenen Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonuna ayrılmış olan oturumda; Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Direktörü Prof. Dr. Rüştü Güner “Sporcu Biyolojik Pasaportu Steroid Modülü” konusunda vaka örnekleri çerçevesinde katılımcıları bilgilendirdi. Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Direktör Yardımcısı Av. Mehmet Yoğurtcuoğlu “Sporda Steroid Kullanımının Hukuki Sonuçları” sunumuyla Hak Mahrumiyeti Cezasına ilişkin bilgi verdi. Aynı oturumda Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası (TAKİ) Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Zergeroğlu “Anabolik Steroidler ve Sağlık Üzerine Etkileri”, Doping Kontrol Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emirhan Nemutlu “Doping Kontrol Laboratuvarı ve Anabolik Steroid Analizlerinde Uygulamalar” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Spor alanında çalışacak profesyonellerin ve bilim insanlarının katılım sağladığı 21. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresinde, dopingle mücadeleye ilişkin bilgilendirmenin birden çok oturumla düzenlenmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Rüştü Güner, dopingle mücadele alanında bilgi sahibi olmanın spor profesyonelleri için öncelikli olması gerektiğini, bundan sonrası için de başta mevcut kongre olmak üzere başkaca etkinliklerde dopingle mücadele farkındalığını ve toplumsal bilinci arttırmak amacıyla Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu olarak yer almayı hedeflediklerini belirtti.

Benzer Yazılar

BLOG-TDMK-Acil Tedavi
Public Health
Osman Aşkın Bak-Witold Banka

Popüler Yazılar

Sporcularda Acil Tedavi ve Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası Başvurusu
Yasaklı Maddelerin Yan Etkileri
DOPİNG VE HALK SAĞLIĞI ULUSLARARASI KONFERANSI, STOCKHOLM'DE GERÇEKLEŞTİ
T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. OSMAN AŞKIN BAK, POLONYA’DA WADA BAŞKANI İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ
2.ULUSAL SPOR ECZACILIĞI KONGRESİ
YELKEN FEDERASYONUNA YÖNELİK PARİS 2024 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ